Rhedense raadsleden nemen afscheid

DE STEEG – Ruim de helft van de Rhedense gemeenteraadsleden heeft woensdagavond afscheid genomen van de raad. In een speciale vergadering werden de zestien raadsleden uitgezwaaid.

Burgemeester Petra van Wingerden sprak van een ´bijzondere avond´. ¨Er vertrekt een recordaantal raadsleden.¨ Tom Couwenhoven en Stini Westdorp van de PvdA en Barbara de Vos van Gemeentebelangen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Westdorp zat van dit trio het langst in de raad. Zij begon haar raadscarrière in 1993. ¨Jij hebt het woord betrokkenheid uitgevonden¨, waren de lovende woorden van de burgemeester voor Westdorp. Couwenhoven maakte twaalf jaar deel uit van de gemeenteraad. ¨Ik ben enorm trots op deze onderscheiding¨, sprak hij tot de aanwezigen. ¨Hoewel de raadsvergaderingen niet altijd even interessant waren, heb
ik dit werk als bijzonder boeiend ervaren.¨ Ook De Vos blikte terug op haar raadsperiode van twaalf jaar. ¨Het raadswerk kost enorm veel tijd, maar je krijgt er ook heel veel voor terug.¨ Jaap Boehmer van de VVD neemt na dertien jaar afscheid van de raad, maar hij is al in het bezit van een koninklijke onderscheiding.

Onder de zestien raadsleden die verdwijnen, zijn vier fractievoorzitters. Piet Wubs van Gemeentebelangen zegt de raad na vier jaar vaarwel. Ook Liesbeth Schaap van de SP pakt na één raadsperiode haar biezen, maar zij zal nog wel actief blijven als raadsvolger. Pedro Canters van de PvdA en Hein de Gooijer van het CDA houden het vanwege hun zware baan allebei na acht jaar voor gezien. Van Wingerden sprak in haar speech voor raadslid Dick Jurriëns van Gemeentebelangen over de ´harde werkelijkheid van politiek´. Jurriëns bezette op de kandidatenlijst een verkiesbare derde plek, maar moet het veld ruimen voor de met voorkeursstemmen gekozen Wim Pieper. Van Wingerden: ¨Politiek is ontzettend hard, want je was graag in de raad gebleven.¨ Jurriëns schoof zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. ¨Ik zit hier met een naar gevoel na twaalf jaar raadslid te zijn geweest. Wat er binnen onze partij is gebeurd, verdient geen schoonheidsprijs. Gemeentebelangen moet goed in de spiegel kijken.¨ Jurriëns doelde op de recente ruzies binnen zijn partij. Hij verklaarde tevens de nieuwe raad te blijven volgen. ¨Om te zien of de belangen van de burgers voldoende worden behartigd.¨ Donderdagavond worden de nieuwe gemeenteraadsleden geïnstalleerd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.