Home / Bronkhorst / Happen en Stappen op de Dobbelsteen

Happen en Stappen op de Dobbelsteen

BRUMMEN – De leerlingen van groep vijf van OBS de Dobbelsteen in Brummen leren volgende week alles over eten en bewegen. In het kader van het project Happen en Stappen komt de afdeling Voeding- en Dieetadvies van Vérian op bezoek. In vier dagen leren de kinderen wat wel en niet gezond eten is en hoe je kan bewegen zonder direct naar een sportclub te hoeven. In de smaakles leren de jongens en meisjes waarom iets wel of niet lekker is en legt een kok uit hoe je gezonde snacks maakt. Een diëtist geeft voedingsvoorlichting en legt ook de ouders van alles uit over de Schijf van Vijf en de Norm voor Gezond Bewegen. Op de laatste dag van de Hap en Stapvierdaagse is er feest. De kinderen serveren zelf gemaakte hapjes en voeren een ingestudeerde dans op voor hun ouders, die zelf ook nog in beweging komen.

www.hapenstapvierdaagse.nl
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.