Home / Lieren / In de weer met techniek

In de weer met techniek

LIEREN – De kinderen van groep 7 van de Julianaschool uit Lieren hebben tijdens de ‘week van de techniek’ een bezoek gebracht aan het ROC Aventus in Apeldoorn. Op verschillende manieren hebben zij zich daar bezig gehouden met het thema ‘duurzaam’.
Tijdens een educatieve film werd uitgelegd wat ‘duurzaamheid’ betekent. De leerlingen ontdekten dat er mogelijkheden bestaan om energie op te wekken waarbij er geen schade of uitputting aan het milieu ontstaat. Zonne- of windenergie zijn hier mooie voorbeelden van.
Natuurlijk mocht de groep ook de handjes laten wapperen. Hierbij kon ze de opgedane kennis meteen in de praktijk brengen. Het werkstuk wat gemaakt werd, was namelijk een tafelventilator op zonne-energie.
Ter afsluiting van de week mochten de kinderen een bezoek brengen aan enkele technische bedrijven in Apeldoorn. Een leuke afsluiting van een leerzame week.
 

Lees ook

Countrymiddag met Music Road Pilots in De Roseboom

LIEREN – In De Roseboom, aan het Kanaal-Zuid in Lieren, is het zondag country & …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.