‘t Kerkje in Laag-Keppel al 25 jaar een actief hobbycentrum

LAAG-KEPPEL – Hobbycentrum ’t Kerkje in Laag-Keppel bestaat alweer 25 jaar. Hoewel op leeftijd, is de vereniging nog even actief als altijd. Dit voorjaar staan weer de themadagen op de kalender.

In maart 1985 is de Stichting Mensen Zonder Werk opgericht. Zij kreeg onderdag in de kerk aan de Hummeloseweg in Laag-Keppel, die al geruime tijd geen dienst meer deed als religieus gebouw. Geleidelijk aan zijn diverse gereedschappen en machines aangeschaft en geplaatst. Er zijn in de loop der jaren tal van cursussen en workshops georganiseerd. De mensen die in het centrum kwamen, werklozen, gepensioneerden, vutters en arbeidsbeperkte mannen en vrouwen, bleken echter vooral belangstelling te hebben voor houtbewerking.
In het hobbycentrum werden en worden vooral houten kinderspeelgoed en gebruiksvoorwerpen gemaakt. Door de jaren heen zijn er heel wat tentoonstellingen gehouden in de periodes voor Kerst en Pasen. Hier werden zelfgemaakte spullen verkocht. Van de opbrengst werden dan weer nieuwe materialen aangeschaft. Mede hierdoor houdt ’t Kerkje het al 25 jaar vol. Vorig jaar kreeg ’t Kerkje een bijdrage uit het fonds Coöperatief Dividend van de Rabobank Graafschap Midden. Hiervan zijn nieuwe machines en afzuigers aangeschaft.
De komende tijd zijn er voorjaars-themadagen in ’t Kerkje. Er is nog steeds een assortiment nestkastjes en voederhuisjes voor vogels verkrijgbaar, maar er wordt ook gewerkt aan onderkomens voor vlinders, vleermuizen, uilen en eekhoorns. Het is zelfs mogelijk op bestelling iets te laten maken. Belangstellenden zijn iedere maandag, dinsdag, woensdag en donderdag in maart, april en mei tussen 09.00 en 12.00 uur welkom in ’t Kerkje aan de Hummeloseweg 4 in Laag-Keppel.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.