Streep door variant 3 Traverse Dieren

DIEREN – De variant 3 van de Traverse Dieren lijkt definitief van de baan. Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland hebben de variant van tafel geveegd, omdat zij deze te duur vinden.

Dit staat in een voorstel van Gedeputeerde Staten (GS) aan Provinciale Staten. Bij variant 3 zou de Burgemeester de Bruinstraat worden verdiept en zou het verkeer bij het Apeldoorns Kanaal via een tunnel onder het spoor gaan. GS zullen de variant niet verder onderzoeken en vragen Provinciale Staten met deze aanpak in te stemmen. GS willen haalbare alternatieven ontwikkelen die wel binnen het beschikbare budget passen. Voor de variant 3 zou een tekort zijn van tien miljoen euro. Er was echter wel voldoende draagvlak voor het plan. Verschillende Dierense belangengroepen, verenigd in de Tafel van Tien, en de Rhedense politiek spraken hun voorkeur uit voor variant 3.
GS beloven met de bevolking en belanghebbenden in gesprek te gaan over alternatieven. Aan de gemeente Rheden vragen zij aanvullende plannen en de benodigde middelen in te brengen. Volgens GS is hun nieuwe voorstel een reactie op de eis van de Rhedense gemeenteraad om meer inspraak in de Traverse te hebben. Eind januari verzocht de raad in een amendement om zeggenschap te krijgen over de vaststelling en wijzigingen van het plan. Dit schoot bij gedeputeerde Marijke van Haaren in het verkeerde keelgat, omdat dit een taak van de provincie zou zijn. Voor de zomer moet een alternatief plan van de Traverse zijn uitgewerkt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.