IPV eerst in gesprek met VVD

BRUMMEN – De coalitieonderhandelingen zijn ook in de gemeente Brummen van start gegaan. Vrijdag kwamen de partijen voor een eerste verkennend gesprek bij elkaar.

De bijeenkomst van vrijdag was vooral bedoeld om afspraken te maken over het verdere proces van de onderhandeling. De partijen gaven in eerste instantie aan naar de kiezer te willen luisteren, die duidelijk een voorkeur heeft getoond voor de oppositiepartijen. Vandaar dat de grote winnaars van vorige week woensdag, IPV en VVD, eerst met elkaar in gesprek gaan. Onder leiding van informateur Evert van Herwijnen zullen de overeenkomsten en verschillen tussen beide partijen in kaart worden gebracht.

De PvdA gaf, bij monde van lijsttrekker Geert van Klinken, aan de keuze van de kiezer te respecteren. Als grote verliezer houdt de partij zich voorlopig op de achtergrond. De winnaars moeten eerst maar eens met elkaar in gesprek, de PvdA wacht dit resultaat af.
Het CDA wacht eveneens af of het IPV en de VVD er samen uitkomen, maar zou ook graag een verkennend gesprek willen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.