Verzamelaars van emaille

KLARENBEEK – De grote zaal van De Nieuwe Zweep in Klarenbeek was zaterdagmorgen geheel ingericht met emaille artikelen voor de grote emaillebeurs. Uit het land kwamen de verzamelaars met hun verzameling om te laten zien was zij hebben en wat er gekocht of geruild kan worden. De belangstelling van het publiek was nu wat minder dan de vorige keer. De sortering was wel enorm. Er is vroeger door de emaille-fabrikanten erg veel gemaakt voor gebruik in de keuken: van een grote emmer tot een klein bakje of trechter. Rudi Reekers uit Wierden begon eerst te sparen met elektra-artikelen en zijn vrouw met emaille. De verzameling liep wat uit de hand en beiden besloten naar wat beurzen te gaan. Reekers had enkele bijzonder artikelen zoals de bakvorm van een lam. Een uniek stuk van blauw emaille dat 250 euro moest kosten.
Frans Bandsma had aan de beurs ook een blikkenbeurs verbonden. Veel personen houden zich bezig met het verzamelen van oude blikken. Ook hier werd veel mee geruild en verkocht.
De volgende emaille- en blikkenbeurs is op zondag 3 oktober van 10.00 tot 13.00 uur. Inlichtingen: www.potsandpans.nlfoto Martien Kobussen
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.