Home / De Steeg / VVD Rheden zet in op coalitie van vijf partijen

VVD Rheden zet in op coalitie van vijf partijen

DE STEEG – De Rhedense VVD zet voorlopig in op een coalitie met het CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie. Dit schrijft fractievoorzitter en lijsttrekker Ronald Haverkamp op Twitter.
Deze partijen beschikken samen over zeventien zetels en vormen daarmee een ruime meerderheid van de gemeenteraad. Haverkamp twittert dat de vijf partijen bovendien winnaars waren bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezing. De VVD was vorige week met zes zetels de grootste winnaar en heeft direct daarna het initiatief genomen tot de vorming van een nieuw college. De afgelopen dagen voerde de VVD gesprekken met alle politieke partijen. De SP, Gemeentebelangen en de PvdA vallen voorlopig af als coalitiepartner. Ronald Haverkamp liet vorige week voor de onderhandelingen al weten dat de SP geen geschikte partner zou zijn. “Onze ideeën liggen daarvoor te ver uit elkaar”, gaf hij aan. Gemeentebelangen heeft zelf aangegeven niet te willen deelnemen aan het nieuwe college. De coalitieonderhandelingen zullen deze week verdergaan.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.