Vaststelling gemeenteraad Rozendaal

ROZENDAAL – De betrokkenheid en het verantwoordelijkheidsgevoel van de Rozendalers was groot bij de gemeenteraadsverkiezingen. 78 procent ging naar de stembus; 908 inwoners brachten hun stem uit.
Het aantal zetels per partij bleef ongewijzigd. In totaal negen; vier voor Belangengemeenscahp Rozendaal (BGR), drie voor Rosendael ’74 en twee voor PAK Rozendaal. BGR kreeg vijfenveertig stemmen minder dan in 2006, Rosendael ’74 tien minder en Pak Rozendaal zesentwintig meer. In totaal zijn er vier blanco stemmen uitgebracht.
Binnen BGR kreeg de heer Free Hoving de meeste stemmen; 183. Daarmee komt hij in de gemeenteraad. De heer Alex Koning stond op nummer drie van de lijst, maar haalde meer stemmen (77) dan nummer twee en komt ook in de gemeenteraad. Mevrouw Spillenaar Bilgen-Dekker, nummer zes van de lijst, kreeg ook meer stemmen, 51, en neemt ook plaats in de raad. De laatste BGR-er in de gemeenteraad is de heer Jan Maarten van der Torren, nummer twee van de lijst. Hij kreeg twaalf stemmen.
Rosendael ’74 moest drie zetels verdelen. De nummer één van de lijst, de heer Kees van den Hunk, behaalde de meeste stemmen, 97, en komt in de raad. Nummer twee, mevrouw Marieke Brinkman e/v Albricht, haalde 44 stemmen, de tweede plaats, en komt daarmee in de raad. De nummer drie van de lijst, de heer Martin Tuit haalde iets minder stemmen, 24, maar komt daarmee toch in de gemeenteraad.
Voor PAK Rozendaal komen de heren Anton Logemann en Barend van der Plas in de raad; respectievelijk nummer één en twee van de lijst. Logemann kreeg 101 stemmen en Van der Plas 34. Foto – Martin de Jongh.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.