Gemeente laat senioren in Rheden in de steek

RHEDEN – De gemeente Rheden is bezig met een forse bezuinigingsronde. Eén van de maatregelingen is de sluiting van dienstencentrum Willem de Zwijger in Rheden. Dit centrum wordt intensief gebruikt door verschillende clubs.

Ruim tweehonderd personen, leden van de Plattelandsvrouwen, bridgeclub Willem de Zwijger en het Thomassen mannenkoor zijn hiervan de dupe. Ook Carion gebruikt het dienstencentrum voor verschillende activiteiten en themabijeenkomsten.
Voor deze verenigingen is het onbegrijpelijk dat door de gemeente voor deze sluiting is gekozen. Het is de taak van de gemeente om te voorzien in een ontmoetingsruimte voor ouderen en jeugd. Daarbij komt dat de realisatie van het dienstencentrum een eis van de provincie Gelderland was bij de nieuwbouw van Rhederhof. Deze voorziening wordt nu, zonder overleg, wegbezuinigd.
Overheden, zorginstellingen en anderen zijn volop bezig programma’s op te stellen en activiteiten te organiseren om de senioren actief te houden. De clubs die actief zijn in dienstencentrum Willem de Zwijger passen naadloos in deze programma’s. Het enige dat zij van de gemeente vragen is een betaalbare ruimte. De sluiting van dienstencentrum Willem de Zwijger vinden zij daarom een foute keuze. De betrokkenen zijn van mening dat het een goede start zou zijn van het pas gekozen gemeentebestuur deze beslissing terug te draaien.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.