Razend drukke veldtoertocht

EERBEEK – Zo’n dikke elfhonderd fietsers stapten zondag op de mountainbike voor de jaarlijkse toertocht van Last Gear en de Lions. De deelnemers troffen het, want het was koud maar ook lekker fietsweer.

Wat wil je nog meer? Lekker een dag actief zijn met de mountainbike en daarbij de wetenschap hebben dat je het voor het goede doel doet. De opbrengst van de rit is immers bestemd voor de Voedselbank en die zullen wat dat betreft beslist blij zijn met de grote deelname van zondag. De start was bij het nieuwe clubhuis van de Eerbeekse ATB-club Last Gear, aan de Händelstraat. Een mooi clubhuis, maar veel te klein om alle deelnemers op te vangen. Dus was een dag eerder een grote tent geplaatst, die ’s nachts keihard bevroor. Bij het doorbreken van de zon op zondagmorgen, ontdooide die tent vervolgens, waardoor het leek of het binnen regende. Het was gelukkig de enige neerslag van die dag. De routes van 30, 50 of 70 km lagen er verder prima bij en voerden deels over paden waar men nog niet eerder over had gereden. Door het dooien van de bosgrond werd de rit wel extra door de wat sompige ondergrond, maar dat maakte de prestatie alleen maar mooier – foto Han Uenk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.