Dierense Sjoel ingewijd

DIEREN – De Torarollen zijn de gerestaureerde synagoge van Dieren binnengedragen, het Ner Tamid, het eeuwig licht, is ontstoken door rabbijn Yehuda Ashkenazy en de Liberaal Joodse Gemeente heeft vanaf nu een eigen huis.

De officiële herinwijding van de synagoge aan de Spoorstraat in Dieren vond zondag plaats, onder leiding van rabbijn Marianne van Praag. De inwijding staat symbool voor de toekomst van het gebouw, een plek van ontmoeting voor iedereen. Na jaren van voorbereiding is De Stichting De Dierense Sjoel er in geslaagd haar droom te verwezenlijken, de realisatie van een religieus en sociaal-cultureel centrum in de voormalige synagoge.
De dienst werd bijgewoond door gedeputeerde Annelies van der Kolk, wethouder Joop Kock Rheden, vertegenwoordigers van andere joodse gemeenten in Nederland en vertegenwoordigers van andere kerkgenootschappen en de moskee uit Dieren. Na dit historische moment, konden alle anderen de Dierense sjoel bezichtigen en het feest van de inwijding bijwonen. De belangstelling was groot. Op de tonen van Klezermuziek van het duo Tzivalo (Harm van den Berg, accordeon en Esther Mathot, viool) en met veel lekkers kon iedereen het nieuwe gebouw komen bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.