Tentoonstelling Boekenweekgeschenken

VELP – Boekhandel Jansen & De Feijter in Velp gaat tijdens de Boekenweek van woensdag 10 tot en met zaterdag 20 maart alle ooit verschenen Boekenweekgeschenken tentoonstellen. “Wim van der Zouwen kwam naar mij toe met dit aanbod”, vertelt Jansen. “Heel bijzonder natuurlijk. Ik verzamel al jaren. Het liefst vind ik ze op boeken- of rommelmarkten. In 1930 verscheen de eerste uitgave. Dit jaar is het de vijfenzeventigste uitgave. Rond de oorlogsjaren is er een aantal keer geen uitgave geweest”. In de loop van de tijd is Van der Zouwen ook allerlei andere zaken rond de Boekenweek gaan sparen, zoals affiches en materiaal om de winkel mee aan te kleden. Jansen: “Die vooroorlogse exemplaren zijn natuurlijk veel moeilijker te krijgen. Het is lang geleden en er zijn er maar een paar duizend van gedrukt. Nu zijn dat er een paar miljoen”.

Boekhandel Jansen & de Feiter
Tel. 026 – 3628959
Info@eenpassievoorboeken.nl
www.eenpassievoorboeken.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.