Schadevergoeding na verzakkingen Talingsingel

VELP – De gemeente Rheden heeft na werkzaamheden aan het riool in de Talingsingel in Velp 49 schadeclaims ontvangen. Rheden geeft aan dat een verzekeringsmaatschappij binnen twee weken een schadevergoeding aan de gedupeerden zal uitkeren.

Het werk aan de riolering vond vorig jaar plaats. Om de nieuwe rioolbuizen aan te kunnen leggen, was het noodzakelijk de grondwaterstand tijdelijk te verlagen. Dit heeft ervoor gezorgd dat op diverse plaatsen schuurtjes, tuinen en bestrating verzakten. Volgens een woordvoerder van de gemeente Rheden is er voor aanvang van de werkzaamheden gedegen onderzoek gedaan naar de mogelijke gevolgen van het wegpompen van grondwater. “Er is toen geconstateerd dat er sprake was van een aanvaardbaar risico.” Bewoners claimden voor drie ton aan schade. De gemeente geeft aan dat er bij tien procent van de ingediende claims geen verband is aangetoond tussen de schade en de werkzaamheden. Het grootste deel van de claims komt van bewoners van de Talingsingel. Zeven meldingen kwamen uit de nabijgelegen Roerdompstraat.

Rheden heeft met de verzekeraar en een schade-expert onderzocht welke schade van te voren was te voorzien. De verzekeraar vergoedt alleen de schade die de gemeente niet had kunnen voorzien. Voor het resterende deel, een derde van de totale schade, draait de gemeente zelf op. Met de gedupeerden zijn afspraken gemaakt over de hoogte van het schadebedrag. De bedragen variëren van 1500 euro tot enkele tienduizenden euro’s. De gemeente meldt dat nog niet met alle bewoners overeenstemming is bereikt over de schadevergoeding. “Er lopen nog ongeveer twintig zaken”, aldus de woordvoerder van Rheden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.