Muziek Maak Je Samen

In een afgeladen repetitielokaal De Schuure vond zaterdagavond het eindconcert plaats van de cursus Muziek Maak Je Samen (MMJS). Deze cursus werd door muziekvereniging Eendracht Eerbeek voor het derde achtereenvolgende jaar gegeven.

Dit jaar namen liefst 21 kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar deel. De organisatorische leiding van de cursus was in vakkundige handen van Thea Lebbink. Muzikaal was de leiding in handen van muziekdocent Suzan Lutke, ondersteund door haar vader Wim Lutke, tevens tenor saxofonist bij het fanfareorkest van Eendracht.

De avond begon met het binnen marcheren van de 21 kinderen onder de klanken van Het Notenlied gespeeld door een groep muzikanten van Eendracht. De kinderen liepen door een dikke haag van ouders, grootouders, vrienden en bekenden. Na een kort welkom door voorzitter Wim Wensink leidde Suzan Lutke het publiek door de avond heen en liet zien wat de kinderen in de afgelopen 15 lessen hadden geleerd.

De kinderen toonden hun muzikale vaardigheden door o.a. met boomwhackers ritmes te slaan (slagwerkinstrumenten in de vorm van plastic buizen van verschillende toonhoogten), door te zingen, door hun spel op de blokfluit te laten horen en door geluiden van instrumenten te raden. Bij dat laatste werd zelfs het publiek uitgenodigd om mee te doen. Hierdoor ontstond een interessante quiz waarbij met name het geluid van het instrument “de bugel” door velen werd verward met dat van een trombone, hoorn of trompet.

Na een korte pauze waarin voor gratis koffie en frisdrank werd gezorgd liet de leerlingengroep o.l.v. Brendy Dalsem een paar leuke muziekstukken horen. Op die manier zagen de MMJS-deelnemers wat hun volgende muzikale stap bij Eendracht zou kunnen zijn. De avond werd afgesloten met een diploma-uitreiking en een gezamenlijk muzikaal “hoofd-schouders-knie-en-teen” waarbij de MMJS-kinderen zich helemaal lieten gaan.

Volgens organisator Lebbink was het een zeer succesvolle avond als afsluiting van een evenzo succesvolle cursus. Het viel niet mee om 21 kinderen in deze leeftijd gedurende al die lessen onder controle te houden, maar door het vakkundige en enthousiaste optreden van muziekdocent Suzan Lutke hadden de kinderen geweldig genoten en veel geleerd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.