Aantal vragen ouderenadvies Carion stijgt

DOESBURG – In het jaar 2009 zijn er door zelfstandig wonende senioren en hun mantelzorgers 205 vragen gesteld aan de afdeling ouderenadvies van welzijnsinstelling Carion, afdeling Doesburg. Dat zijn er tachtig meer dan in 2008. Ook zijn er 98 huisbezoeken bij ouderen afgelegd, een verdubbeling ten opzicht van 2008.

De helft van de vragen is van financiële, administratieve aard. De andere helft van de vragen varieert van de vervoersmogelijkheden voor ouderen tot hoe een seniorenwoning kan worden aangevraagd. Er worden ook veel vragen gesteld over een leuke, passende en zinvolle tijdsbesteding.
De vrijwillige ouderenadviseurs zijn voor senioren een wegwijzer. Ze geven informatie en advies, bemiddelen naar andere organisaties en begeleiden ouderen in het zelfstandig blijven wonen. De werkzaamheden worden gecoördineerd en begeleid door een beroepskracht van Carion en er is regelmatig gezamenlijk overleg en bijscholing.
Het seniorenloket van Carion is elke woensdag open voor inloop tussen 10.00 en 11.30 uur. Voor een huisbezoek kan men contact opnemen via tel. 0313 – 472632. Men wordt dan teruggebeld voor een afspraak. Per mail kan ook via w.langeveld@carion.nl.
Iedereen die het leuk vindt om vrijwillig ouderenadviseur te worden, kan bij één van de ouderenbonden opgeleid worden. In september start er weer een korte opleiding. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Wilma Langeveld via tel. 0313 – 472632 op de maandag, woensdag en vrijdag.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.