Wim Pieper terug in Rhedense raad

DE STEEG – Wim Pieper van Gemeentebelangen keert weer terug in de Rhedense gemeenteraad. De oud-wethouder stond op een onverkiesbare achtste plaats, maar krijgt via voorkeursstemmen een raadszetel.

Pieper kreeg 337 stemmen en gaat met Magda Rook en Gerrit Jochemsen een fractie vormen. Dick Jurriëns, die op plek drie van de kandidatenlijst stond, valt hierdoor buiten de boot. Pieper was aanvankelijk niet van plan om raadslid te worden, maar na de vele stemmen ging hij toch overstag. ¨Ik heb er twee dagen goed over nagedacht en vervolgens besloten het toch te doen¨, legt hij uit. ¨Ik ontving de afgelopen dagen veel reacties van mensen die hoopten dat ik weer in de raad zou gaan. Bovendien wil ik de nieuwe mensen in de partij graag ondersteunen.¨ Pieper kijkt ernaar uit om weer in de raad te zitten, ondanks dat zijn partij vorige week haar hoeveelheid raadszetels gehalveerd zag worden. ¨Onze partij moet weer meer contact zoeken met de burgers, bijvoorbeeld via enquêtes. De afgelopen raadsperiode is dit denk ik te weinig gebeurd. Ik wil Gemeentebelangen graag weer smoel geven.¨ Pieper was in 1998 mede-oprichter van Gemeentebelangen en zat jarenlang in de gemeenteraad. Na de verkiezingen van 2006 was hij enige tijd wethouder. De afgelopen jaren volgde Pieper de Rhedense politiek vanaf de zijlijn nog steeds op de voet en zette hij zich onder andere in voor het behoud van Ziekenhuis Velp.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.