Rheden activeert werklozen Velp-Zuid

VELP – De gemeente Rheden start binnenkort in Velp-Zuid met het project ´Samen met mekaar´. Langdurig werklozen moeten via vrijwilligerswerk in hun eigen buurt weer bij de samenleving worden betrokken.

De gemeente plaatste deze week een advertentie in de Rhedenaar om interviewers voor het project te werven. Deze gaan de komende maanden in Velp-Zuid op pad om te onderzoeken waar bewoners van de wijk behoefte aan hebben. Uit het bestand van langdurig werklozen binnen de gemeente, heeft Rheden inmiddels tien interviewers geselecteerd. Dit aantal moet via de advertentie met nog vijf personen worden aangevuld. De interviews met bewoners moeten deze zomer zijn afgerond. De gemeente bekijkt vervolgens welke wensen van bewoners haalbaar en betaalbaar zijn. ¨Dit kan bijvoorbeeld een boodschappendienst voor ouderen zijn¨, zegt wethouder Jan Jansen. ¨Maar de precieze invulling laten we graag aan de bewoners zelf over.¨

Ook de uitvoering van de ideeën gebeurt door de doelgroep van het project. Deze werkzaamheden kunnen een belangrijke stap naar een betaalde baan zijn. Jansen: ¨We willen dat mensen stap voor stap op de ladder omhoog klimmen. De hoogste trede is betaald werk. Als dit niet lukt, is vrijwilligerswerk een goed alternatief. Het uitgangspunt is dat iedereen meedoet aan de samenleving.¨ Deelname aan het project is niet verplicht. ¨Mensen die niet willen deelnemen, bieden we alternatieven¨, zegt de wethouder. Het project ´Samen met mekaar´ heeft een looptijd van drie jaar. Voor het project is een budget van ruim 500.000 euro beschikbaar. Dit bedrag komt uit een jaarlijkse bijdrage van het Rijk van drie miljoen euro. Dit geld wordt onder meer gebruikt voor inburgering en sociale projecten. Als het nieuwe project een succes blijkt, zal Rheden het uitbreiden naar andere dorpen in de gemeente.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.