Nieuwe leden bibliotheek ontvangen cadeaus in de boekenweek

REGIO – De vijfenzeventigste boekenweek vindt plaats van woensdag 10 tot en met zaterdag 20 maart. Wie zich tijdens deze week laat inschrijven bij de bibliotheek en achttien jaar of ouder is, ontvangt meerdere verrassingen.

Allereerst een voucher, goed voor het gratis boekenweekgeschenk Duel van Joost Zwagerman, af te halen bij de boekwinkel. Ook ontvangt men een boekenbon ter waarde van 5 euro. Het boekenweekgeschenk is ook nog eens een geldig treinkaartje waarmee op zondag 14 maart door heel Nederland gratis kan worden gereisd. Een reistip zou kunnen zijn: naar de bibliotheek in Brummen om de lezing van Adriaan van Dis bij te wonen. Deze begint om 14.30 uur. Daarnaast krijgen de leden van de bibliotheek een exclusief cadeautje, in de vorm van het Boekenweek-cv. Daarin alle aandacht voor de auteur Zwagerman, zijn oeuvre en zijn fascinaties.
Het thema van dit jubileumjaar Titaantjes, Opgroeien in de letteren. In plaats van het Boekenweekessay verschijnt dit jaar de jubileumuitgave Titaantjes waren we, waarin vijfenzeventig auteurs een brief schrijven aan hun jonge ik. Joost Zwagerman schrijft het boekenweekgeschenk Duel. Naast het uitbrengen van succesvolle romans als Vals Licht en De Buitenvrouw heeft Zwagerman jarenlang een vaste column, eerst in de Volkskrant, later in NRC Handelsblad. Op televisie was hij een vaste gast aan tafel bij Barend & van Dorp en later als presentator van Zomergasten. In 2007 bereikt zijn non-fictie boek Transito de shortlist van de AKO Literatuurprijs en in 2008 ontvangt hij voor zijn hele oeuvre de Gouden Ganzenveer.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.