Lezen loont

DOESBURG – Obs de Horizon Ooi in Doesburg zet stevig in op het lezen want lezen is de basis voor succes. En succes is er behaald. De uitslag van de Cito eindtoets basisonderwijs bevestigt dit met een schoolscore boven het landelijk gemiddelde.

Obs de Horizon Ooi heeft een zeer gemêleerde schoolbevolking. Kinderen komen niet altijd met dezelfde taalbagage binnen. Om toch zoveel mogelijk resultaat te krijgen, heeft de school het leesonderwijs gedegen aangepakt. Lezen is in alle groepen een dagelijks terugkerende discipline. Daarnaast is er veel aandacht voor taalontwikkeling. Via de schakelklas worden de kleuters al in een vroeg stadium begeleid bij het vergroten van hun woordenschat. Dit alles heeft zich dit jaar uitbetaald in een klinkende Cito score voor de leeerlingen van groep 8. De doelstelling van de school, ieder kind voldoende kansen te bieden in hun keuze voor het vervolgonderwijs, is daarmee geslaagd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.