Lokaal Belang Zevenaar grote winnaar

ZEVENAAR – Tijdens de verkiezingen in Zevenaar, sloeg Lokaal Belang een geweldige slag. De partij ging van 5 naar 9 zetels en werd daarmee de grootste partij in de raad. De inbreng uit de voormalige gemeente Angerlo is daarin groot. Gerrit Groeneweoud, Anja Norel, Fred Koeman en Toon Albers komen uit die heringedeelde gemeente.

Lijsttrekker Harry Staring is natuurlijk dolblij met het behaalde resultaat. Hij laat weten: “De verkiezingen zijn voor Lokaal Belang een overweldigend succes geworden. Daar waar een lichte groei in zetels zeker werd verwacht, vond in werkelijkheid bijna een verdubbeling van het aantal zetels plaats.”
Hij ziet het als een beloning van de kiezer voor vier jaar keihard werken. “Lokaal Belang is beloond voor de enorme inzet voor de totale gemeente Zevenaar in de eerste regeerperiode vanaf 2005. Zowel de fractie als de wethouder – Anja van Norel – hebben de afgelopen vijf jaar die daadkracht getoond waar Zevenaar aan toe was. Dat zal er waarschijnlijk ook aan hebben bijgedragen dat veel meer mensen weer meer vertrouwen hebben gekregen in de Zevenaarse politiek.”

De zetels van Lokaal Belang kwamen bij het CDA (-2) en de PvdA (-2). De groei van de lokale partij is overigens een gegeven dat goed past in de landelijke trend. De opkomst in Zevenaar was met 52,3 procent redelijk gemiddeld, maar véél hoger dan in 2004, toen 42,4 procent naar de stembus kwam. Ook de SP verloor in Zevenaar, waar Sociaal Zevenaar met 1 zetel nieuw in de raad komt en D66 weer met 1 zetel terugkeert.

De uitslag in de gemeente Zevenaar, met tussen haakjes het vorige zetel-aantal:

Lokaal Belang: 9 (5)
CDA: 5 (7)
PvdA: 3 (5)
VVD: 2 (2)
SP: 1 (2)
GroenLinks: 1 (1)
D66: 1 (0)
Sociaal Zevenaar: 1 (-)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.