Home / Velp / Zilver voor Groenhorst College

Zilver voor Groenhorst College

VELP – Na weken van voorbereidingen en voorrondes vond tijdens TuinIdee in Den Bosch de finale plaats van de Nationale Beroepenwedstrijd Tuinaanleg. Mathijs Bruil uit Aalten en Steven Roele uit Ulft van het Groenhorst College uit Velp hebben de tweede plaats behaald.

Jurgen Smit, tv-hovenier, vertelde tijdens de wedstrijd hoe de tuinen werden aangelegd en welk vakmanschap hierbij komt kijken. In totaal streden twaalf teams in de afgelopen weken tegen elkaar tijdens de voorrondes. Van donderdag 25 tot en met zondag 28 februari namen de vier finalisten het tegen elkaar op.
Tijdens de wedstrijden legden leerlingen jonger dan twee-entwintig jaar een tuin aan die moest voldoen aan voorafgestelde criteria. De jury beoordeelde de tuinen op vaktechnisch gebied. Dit jaar was gekozen voor het thema De eetbare tuin. Eetbare planten passen prima in een gevarieerde border. Plaats voor tuinkruiden is er meestal wel, maar de scholieren gingen ook de uitdaging aan diverse groenten en fruitsoorten te plaatsen in de tuin.
De organisatie van deze wedstrijd is in handen van VHG (brancheorganisatie voor ondernemers in het groen) en Aequor. De AOC-raad is co-sponsor. De wedstrijden hebben als doel meer aandacht te vragen voor het hoeveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.
De winnaars Jeffrey Simonse en Roy van delft van het Edudelta College uit Goes vertegenwoordigen Nederland in december tijdens de EuroSkills in Lissabon.

 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.