Kunstveiling levert 5.000 euro op voor Ghana

ELLECOM – Met de kunstveiling van Stichting Emefa, die woensdag 3 maart plaats vond op Landgoed Avegoor in Ellecom, is 5.000 euro opgehaald. Met deze opbrengst kunnen er dit jaar, door de Stichting Emefa, 120 staaroperaties worden verzorgd in Ghana.

Ongeveer vijfenzeventig ondernemers en particulieren kwamen onder het genot van een hapje en drankje bij elkaar op Landgoed Avegoor. De kunstveiling was het hoogtepunt, met werken van Salvador Dali en Herman Brood die onder de hamer gingen van veilingmeester en notaris Kees ten Brink. Maar ook op werken van minder bekende kunstenaars werd goed geboden.

Op www.emefa.nl kan nog steeds geboden worden op kunst. Hoogtepunt van deze avond was een originele Picasso die voor 3.000 euro van eigenaar wisselde. Dit betrof een inbreng van een particulier die het schilderij voor een minimum bedrag had ingebracht. De meeropbrengst komt ten goede aan de stichting.
Het bestuur van de stichting Emefa, bij monde van haar voorzitter Ap Lammers, was dan ook tevreden: “Het was een bijzonder goede kunstveiling en netwerkbijeenkomst, waarbij ondernemers en anderen hun maatschappelijke betrokkenheid toonden, maar ook het nuttige met aangename konden verenigen”.
Stichting Emefa voert al jaren projecten uit ten behoeve van de inwoners van Ghana, met name in en rond Keta in de Volta Region. Zo zamelt de stichting in Nederland brillen in om ze in Ghana te verspreiden en is op kosten van de stichting een basisschool gerenoveerd. De stichting is in 2004 opgericht door opticien Hans Polman. Maandelijks worden er minimaal tien staaroperaties uitgevoerd door de stichting. Dat is hard nodig want in Ghana lijden veel mensen aan staar. Deze afwijking is eenvoudig te verhelpen maar er is een gebrek aan deskundigen om de ingrepen uit te voeren.

www.emefa.nl, info@emefa.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.