CDA: zorgvuldige afweging afvalbakken

DE STEEG – Het CDA Rheden wil dat de nieuwe gemeenteraad half maart een zorgvuldig besluit neemt over de vervanging van de afvalcontainers.

Het CDA stemde half februari niet in met een motie van de VVD en Gemeentebelangen. Beide partijen wilden dat Rheden vanwege de kosten zou afzien van de vervangingsoperatie. De motie kreeg echter onvoldoende steun in de raad. Wethouder Tiemens presenteert half maart een financieel overzicht aan de gemeenteraad met de precieze kosten van het plan.
Het CDA wil eerst deze resultaten afwachten om zodoende een zorgvuldige afweging te kunnen maken. De partij zal hierin onder meer het aspect duurzaamheid meenemen. ¨We willen half maart ook het totale plaatje van afvalstromen bespreken¨, zegt raadslid Bert de Boer. ¨Het gaat ons niet alleen om de containers.¨ De Boer wijst erop dat burgers op donderdag 18 maart tijdens een informatieavond van de raad hun mening kunnen geven over de afvalcontainers.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.