Schakel tussen vrijwilliger en hulpvrager

BRUMMEN – Stichting Welzijn Brummen is onder de naam Schakel gestart met een nieuw project. Hiermee wil SWB een bijdrage leveren aan het leven van oudere mensen, die zelfstandig wonen maar af en toe wat hulp kunnen gebruiken.

Schakel brengt hulpvragers en vrijwilligers met elkaar in contact. Vrijwilligers worden ingezet bij het doen van een boodschapje, het vervangen van een lamp bijvoorbeeld. Daarnaast is er veel vraag aan sociaal contact. Daarom zijn er mensen nodig die een kopje koffie willen gaan drinken, een wandelingetje maken of bijvoorbeeld samen naar de markt willen.
Om het project tot een succes te maken, wordt er intensief samengewerkt tussen de Zonnebloem, die trainingen voor vrijwlligers regelt, en de Stichting Handsaam, die wordt ingezet als er een vervoersvraag is. Vrijwilligers die zich aanmelden krijgen te maken met de Vrijwilligerscentrale, die mogelijk nieuwe mensen voorstelt aan het intake-team van Schakel.
Mensen die als vrijwilliger aan de slag willen, kunnen contact opnemen met Karin van Aalst. Mensen met een hulpvraag kunnen zich richten tot Annette Oosterhoff. Beide zijn bereikbaar bij SWB via tel. 0575-561988.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.