D66 haalt drie zetels meer

APELDOORN – De definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Apeldoorn laat zien dat D66 de grote winnaar is. De partij gaat van één zetel in 2006 naar vier zetels in 2010.

De PvdA verliest de meeste zetels in de gemeenteraad, van elf in 2006 naar vijf nu. Het CDA en de VVD zijn de twee grootste partijen, beide hebben zes zetels, net als in 2006. Het CDA haalde met 9.751 net iets meer stemmen binnen dan de VVD. De VVD haalde 9.589 stemmen binnen.
Leefbaar Apeldoorn, de ChristenUnie en de SGP haalden even veel zetels als in 2006. Leefbaar Apeldoorn vier, ChristenUnie drie en SGP twee. Gemeentebelangen is er één zetel op vooruit gegaan, van twee naar drie en GroenLinks is er eentje gedaald van vier naar drie zetels.
De SP en de Partij voor de Dieren hadden in 2006 geen zetels in de gemeenteraad. De SP haalt er nu Twee en de Partij voor de Dieren komt met één zetel in de gemeenteraad.
De opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Apeldoorn lag iets lager dan in 2006. Toen kwam 56,2 procent naar het stembureau, dit keer 52,88 procent.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.