Home / Hengelo / Nek aan nek race eindigt met gelijk aantal zetels

Nek aan nek race eindigt met gelijk aantal zetels

HENGELO – Door een administratief verschil van een klein aantal stemmen heeft de gemeente Bronckhorst besloten de ongeveer 1.000 stemmen van twee stembureaus, sporthal De Kamp in Hengelo en de basisschool in Wolfersveen, opnieuw te tellen. De uiteindelijke uislag laat een nek aan nek race zien tussen CDA/VVD en GroenLinks/D66 en dat geeft het belang weer van een uitslag waar geen enkele twijfel over bestaat. Vrijdag 5 maart om 10.00 uur wordt in heel Nederland de definitieve verkiezingsuitslag bekend gemaakt, inclusief de voorkeursstemmen. Dit gebeurt in een openbare zitting in het gemeentehuis door het hoofd stembureau, burgemeester Henk Aalderink.

Voorlopige uitslag gemeente Bronckhorst:

CDA, 8 zetels
VVD, 8 zetels
PvdA, 4 zetels
GroenLinks, 2 zetels
D66, 2 zetels
GBB, 1 zetel
SGP/Christenunie, 0 zetels
 

Lees ook

Jaap van Norden exposeert in gemeentehuis

HENGELO – Jaap van Norden uit Zelhem exposeert met tien schilderijen van januari t/m maart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.