Home / Doesburg / SP verliest in Doesburg

SP verliest in Doesburg

DOESBURG – In Doesburg is de SP de grote verliezer. De partij van lijsttrekker Willem Bouman blijft daarbij overigens wel de grootste. “Ik wist dat we zouden verliezen, toch doet het pijn”, vertelde Bouman in een eerste reactie. “Maar we zijn de grootste gebleven en zullen dus het voortouw nemen bij de college-onderhandelingen.”

In de drukke burgerzaal van het stadhuis was het woensdagavond flink druk. Burgemeester Kees Luesink presenteerde er de uitslagen. Tegen het verlies van de SP (-2) en de PvdA (-1) staat winst voor het CDA, dat op 2 zetels komt. De Stadspartij wint er ook 1 en komt op 3. GroenLinks is met 1 zetel een nieuwkomer in de raad en de VVD wint er 1 bij en komt op 2. De VVD-afvallige Ineke van Elke (ze stapte uit de VVD fractie en begon een eigen partij) haalde het niet. Pregressief Doesburg verloor haar zetel.
Voor D66 was het ook een spannende avond. Wethouder Frans Hofman was er niet echt gerust op, maar kon na het tellen van de laatste stemmen – van het stembureau op het stadhuis – opgelucht adem halen. D66 had het op eigen kracht gehaald, waar vier jaar geleden de raadszetel het gevolg was van reststemmen.
Het opkomstpercentage in Doesburg was 56,1 procent.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.