Oecumenisch afscheid

SPANKEREN – Gerrit Jan Bos was meer dan twintig jaar voorzitter van de Raad van Kerken, maar heeft onlangs afscheid genomen van deze functie. Tijdens een receptie is hij geroemd om zijn creatieve geest en inzet. Het ‘bootje van de Oecumene’ heeft hij als kapitein prachtig door elk seizoen en weertype heen geloodst. Leden van de Nicolaaskerk in Ellecom, de Ontmoetingskerk in Dieren, de Sjoel in Dieren, de Moskee in Dieren, de Petruskerk in Spankeren en de boskapel in Laag-Soeren hadden voor de gelegenheid een lied geschreven. Van de kerken kreeg Bos als bedankje een prachtig naslagwerk, De Bijbel Cultureel. De sjoel verwende hem met een ‘groene tegel’, de moskeegemeenschap gaf een uniek schilderij met tulp. Wellicht geven de geschenken inspiratie bij alle werkzaamheden die nog komen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.