De Zonnebloem zoekt vrijwilligers

REGIO – De Zonnebloem Gelderland is op zoek naar nieuwe vrijwilligers, met name met bestuurlijke kwaliteiten. De Zonnebloem verricht mooi werk en kan daarbij wel wat ondersteuning gebruiken.

De meeste mensen zijn wel bekend met de Nationale Vereniging de Zonnebloem. Een groot netwerk van vrijwilligers bezoekt mensen die door ziekte, handicap of gevorderde leeftijd fysieke beperkingen hebben. Voor deze mensen is deelname aan het maatschappelijk leven niet vanzelfsprekend en de vrijwilligers proberen door persoonlijke aandacht en andere activiteiten het leven van hun gasten meer kleur te geven. Er wordt gewerkt in drie leeftijdscategorieën: 18 tot 45 jaar, 45 tot 65 jaar en 65 jaar en ouder.
Door vergrijzing en het toenemend individualisme, maar ook door bezuinigingen in de gezondheidszorg, waardoor mensen met een beperking geheel of gedeeltelijk hun ondersteuning kwijtraken, is de vraag naar de dienstverlening van de Zonnebloem sterk gestegen. Daarom is de vereniging op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Nodig zijn maatschappelijk betrokken mensen die zich een paar uurtjes per week willen inzetten voor de medemens. Dit kan met bezoekwerk, het organiseren van activiteiten of een bestuurlijke taak.
Wie belangstelling heeft om bij één van de 163 Gelderse Zonnebloemafdelingen te werken, kan vrijblijvend contact opnemen via info.zonnebloemgelderland@gmail.com of tel. 026-3114646.

www.zonnebloem.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.