Informatie over Landgoed Laag-Soeren gezocht

LAAG-SOEREN – Het tegenwoordige wooncomplex Landgoed Laag-Soeren kent een heel diverse geschiedenis. Een aantal bewoners zoekt documentatie, foto’s en verhalen om daarmee een boek samen te stellen.

Landgoed Laag-Soeren stond in vroeger dagen ook bekend als Kuuroord Bethesd (van 1849 tot 1937), als vakantieoord Amsterdam (van 1948 tot 1980) en cursuscentrum Soeria (van 1980 tot 2000). Momenteel is het een wooncomplex met vijftig appartementen.
Een groep bewoners zoekt naar materiaal over deze geschiedenis. Particuliere, gemeente- en provinciearchieven bleken al een bron van informatie. Ook krantenarchieven leverden de nodige informatie op. Nog steeds wordt er gezocht naar mensen die op Laag-Soeren hebben gewerkt, vakantie hebben gevierd, cursussen hebben gevolgd of een kuur hebben ondergaan.
Op landgoedlaagsoeren.web-log.nl wordt de zoektocht naar informatie weergegeven. Iedereen die nog meer informatie kan verstrekken, wordt gevraagd contact op te nemen. Het doel is uiteindelijk een boek uit te brengen waarin de geschiedenis van het pand wordt behandeld.

Marjan Smit, 06-46280411; Rein Aardema, 0313-437681
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.