Wethouder geeft gastles energiebesparing

DE STEEG – Wethouder Harriët Tiemens van de gemeente Rheden geeft op donderdag 4 maart op basisschool De Kameleon in Velp samen met Vivare een gastles over energiebesparing.

Leerlingen uit groep zeven en acht nemen deel aan een interactieve quiz en gaan posters maken. Ook bekijken ze wat er allemaal in een energiebox zit en hoeveel besparing dit oplevert. Ruim 700 energieboxen komen beschikbaar voor huurders van woningcorporatie Vivare. Dankzij de gratis box met onder meer spaarlampen, radiatorfolie en tochtstrips plus een gratis energieadvies van een deskundige kan jaarlijks 160 euro worden bespaard. Naar verwachting neemt die besparing de komende jaren nog verder toe door de hogere energieprijzen. De gemeente Rheden, Vivare en de Stichting Collusie zijn in maart 2009 van start gegaan met de actie. Aanvankelijk zijn alle sociale minima benaderd. Inmiddels zijn 400 adviezen en energieboxen afgegeven. De actie ‘Energieservice aan Huis’ is onderdeel van het programma ‘Rheden duurzaam in 2010’.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.