Nieuwe parkeerautomaten in Velp wisselen niet

VELP – Het centrum van Velp krijgt nieuwe parkeerautomaten. Het is straks alleen mogelijk om met gepast geld te betalen.

De nieuwe automaten geven geen geld terug wanneer teveel wordt betaald. Het parkeertarief blijft vijftig eurocent per drie kwartier en de minimale inworp is twintig eurocent. De automaten, die uiterlijk half april worden geplaatst, zijn niet geschikt om te chippen of te pinnen. De gemeente Rheden heeft hier bewust voor gekozen, omdat het in totaal slechts om elf parkeerautomaten gaat. “Bij een dergelijke hoeveelheid automaten zou de digitale verwerking van het pingeld meer kosten dan de geringe opbrengst”, aldus Rheden.

De gemeente Rheden is één van de laatste gemeenten in Nederland met parkeerautomaten waaruit wisselgeld kan rollen. In vrijwel alle gemeenten moet in de parkeerautomaten inmiddels gepast muntgeld worden geworpen. Het betaald parkeren in Velp is begin jaren negentig ingevoerd. Toen zijn ook de vergunninghouderplaatsen geïntroduceerd voor inwoners. Het parkeren voor gehandicapten blijft gratis. De vervanging van de huidige automaten start begin maart.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.