Bazo verrast op toneel

Jong talent dient zich ook aan bij de toneelclub van de Buurtvereniging BAZO in de buurtschap Hooiland bij Klarenbeek. Riet Barkel, die de regie deed, prees na afloop Peter ter Maaten die met 22 jaar een prima rol had gespeeld. Ter Maaten deed voor de eerste keer mee en had meteen een forse rol van een journalist. Samen met Marti Veldhuis speelde het koppel met veel verve de oude, maar toch wel kwieke, mannetjes.

Voorziter Bart Dekker vertelde zaterdagmiddag dat ook dit jaar de belangstelling voor de klucht van de BAZO weer groot is. Vier keer de zaal vol. Er moesten zelfs nog wat mensen teleur gesteld worden. Hij raadde deze mensen aan lid te worden van de vereniging dan is men verzekerd van een plaats. Dit keer was gekozen voor de klucht Het Verrassingspakket van J. Hemmink-Kamp. Het verhaal draaide om Dora een bekakte vrouw met kapsones (grote rol van Betsie Bouwmeester) die geld heeft en meent dat zij een freule is. Henk Aarsen is de wat knorrige echtgenoot Bas. Mark Veldink is de eeuwige student Ijsbrand en Reinie Nikkels zette prima de wat ‘simpele’ zuster Lot op de planken. Mimi van de Akker had als huishoudster Mollie de Wit een van de hoofdrollen. Ook zij speelde deze zware rol voortreffelijk.
Roelie Veldhus was Jan de Bruin de tuinman. Dora liet enkele gasten in haar huis komen. Dit waren Fred Heuver (Peter ter Maaten) en Ad Bos (Marti Veldhuis). Ook kwamen er nog twee vrouwen op bezoek. Dit waren Pia Brooks (Dinie Veldhuis) en Amy de Graaf (Fenny Verbeck). Het was een lang stuk dat met veel vaart werd gespeeld. De toeschouwers behoefden zich geen moment te vervelen. Alle rollen werd in het dialect gespeeld. Ook de rollen van de rijke bekakte familie.
Voorzitter Dekker dankte na afloop de decorbouwers Wim Bouwmeester, Jan Schimmel en Henk Vosselman voor hun prima werk. Alie de Boer was de soufleuse. Grimeur was Gerrit Waanders en Rob Jansen deed de catering – foto Han Uenk
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.