Indoor mennen

LAAG-SOEREN – Met paard en wagen tussen hindernissen door. Het was een eeuw geleden dagelijks werk voor de talloze koetsiers. Tegenwoordig is het sport en zaterdag kwamen de menners in actie in Laag-Soeren.

Pilonnen met een voetbal er bovenop. Eén aanraking is voldoende om een strafpunt zichtbaar te maken. Het was één van de hindernissen die was opgesteld in de grote rijhal van manege de Spreng in Laag-Soeren. De hele dag en avond kwamen daar de combinaties in de ring voor hun wedstrijden op behendigheid, stuurmanskunst en snelheid. Liefst zeventig combinaties van enkel-, twee- en zelfs vierspannen kwamen aan de start. Veel klanten van hoofdsponsor en organisator Voskamp uit Eerbeek. Het bedrijf geniet landelijke bekendheid als leverancier van menwagens en veel relaties reisden af naar Soeren. “Maar er waren ook mensen die geen wagen van ons gebruiken”, aldus Bardo Voskamp. “Iedereen kon namelijk inschrijven.” Naast veel deelnemers, was ook de publieke belangstelling goed. “Ik schat wel zeshonderd toeschouwers”, vertelt organisator Herman Verbeek. “Dat mag je gerust veel noemen bij zo’n evenement.” De succesvolle eerste editie van zaterdag, krijgt dan ook naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar een vervolg.

 

De uitslagen:

In totaal reden er 73 aanspanningen mee verdeeld overal deze rubrieken.

Enkelspan pony 1eThijs Gerritsen – Maurik 2e Linda Tutert – Heeten en 3e Rob Wijten – Twello.

Tweespan pony’s 1e Renske v/d Reijden – Vierhouten 2e Rob Dijkhuis – Geesteren 3e Harco Schuit – Putten 4e Coen Koggel – Raalte 5e Marieke Barmentlo – Wilp

Langspan pony’s 1e Eline ten Voorde – Empe – 2e Rein Hazelaar – Empe 3e Erik v/d Peppel – Elspeet

Enkelspan Paard 1e Truus Wastenecker – Westendorp 2e Bert v.d. Hatert – Ochten 3e Wim te Winkel Winterswijk 4e Wim Overeem – Twello 5e Adrie Kros Klarenbeek – 6e Ronald Govers – Halfweg

Tweespan paarden 1e Henk Garrits – Lieren 2e Eric Bouwhuis – Rijssen 3e Patrick de Vries Vaassen

Langspan Paarden 1e Rene Schuling – Herveld 2e Hans Heus 3e Tonnie Wolters
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.