Politieke partijen in 0313 op de zeepkist

DOESBURG – Bijna vijftig jongeren uit Doesburg bezochten zondag het zeepkistdebat in jongerencentrum 0313; een debat met alle acht politieke partijen van de gemeente. De jongeren hadden voorafgaand filmpjes gemaakt met daarin hun plus- en minpunten over Doesburg.

Twee filmpjes beleefden zondag hun premiere en de overige dertien stonden al op de website www.0313doesburg.nl. Na het bekijken van de filmpjes kregen de politici van elke partij, ieder 7,5 minuut de tijd om hun standpunten over het jongerenbeleid bekend te maken. Zo ook Gerard Albers van het CDA (foto).
De jeugd maakte duidelijk dat ze heel graag een echte bioscoop willen. De politiek antwoordde daarop dat Doesburg al een filmhuis heeft en dat het misschien een idee is om in 0313 films te gaan draaien. Ook willen de jongeren graag een McDonalds, maar de politici vragen zich af of dit wel zo gezond voor ze is.
Over het algemeen is de jeugd tevreden over Doesburg; het is een leuk stadje, maar er is wel veel meer uit te halen. Met de skate-baan zijn ze blij, maar ook daar hangt een negatief geluid aan want de jongeren willen er meer objecten bij. De discussie was levendig en de belangstelling voor de lokale politiek is iets gegroeid. Jammer alleen dat het merendeel nog niet mag stemmen omdat zij nog geen achttien jaar zijn. – foto Han Uenk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.