Burgemeester antwoordt op initiatief Hullegie

DE STEEG – Burgemeester Petra van Wingerden van de gemeente Rheden heeft vrijdag een brief gestuurd naar Anton Hullegie. De Dierense ondernemer vroeg deze week in een paginagrote advertentie op de achterkant van de Regiobode aandacht voor de problemen met hangjongeren op het Callunaplein.

Hullegie roept de Rhedense politiek op om de problemen op een effectieve manier aan te pakken. De ondernemer pleit voor meer agenten in het winkelgebied. ¨Reserveer eens voor vier maanden geld om serieus te testen welk effect deze aanpak heeft¨, schrijft Hullegie in de advertentie aan de burgemeester en aan de Rhedense politici. De ondernemer laat in een overzicht zien hoeveel het extra blauw op straat gaat kosten. Hullegie vraagt politici om een reactie en zal deze volgende week in de Regiobode laten afdrukken.

Burgemeester Van Wingerden schrijft Hullegie dat ze de wens om het dorp Dieren veilig te houden, onderschrijft. Ze is van mening dat de gemeente Rheden verhoudingsgewijs voldoende tijd en geld voor veiligheid uittrekt. ¨Ik ben het met u eens dat dit nog niet heeft geleid tot het gewenste resultaat op winkelcentrum Calluna¨, laat ze weten. Van Wingerden verzekert dat dit een kwestie van tijd is. Volgens de burgemeester vraagt een succesvolle aanpak van overlast door jongeren om een goede samenwerking tussen overheid en burger. ¨En dat is precies wat we in Dieren doen.¨

Van Wingerden stelt Hullegie vervolgens de vraag hoe hij als burger zelf een bijdrage kan leveren om de veiligheid op straat te vergroten. ¨Doet u dat door een pagina in de plaatselijke krant te kopen of besteedt u dit geld liever direct aan de jongeren? Bijvoorbeeld door hen uit te nodigen om met u een hapje te eten in Zalencentrum Theothorne in Dieren. En daar het gesprek met hen aan te gaan.¨ Van Wingerden benadrukt dat ze de actie van de ondernemer niet afkeurt en roept hem op om samen met de gemeente te werken aan een veilig winkelcentrum Calluna.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.