Veel animo Sportcafé

BRUMMEN – Tijdens het tweede sportcafé in de gemeente Brummen is inzichtelijk gemaakt wat sportverenigingen belangrijk vinden voor het toekomstige sportbeleid van de gemeente. Ook is er bijgedragen aan het creëren van een netwerk van sportverenigingen waarbij kennis en ervaringen onderling uitgewisseld kunnen worden.

De opkomst was een groot succes, zestien sportverenigingen, politieke partijen, WMO-raad, diëtiste, fysiotherapeuten en een schooldirecteur. In totaal waren er vijftig deelnemers.
Er werd een korte terugblik gegeven over de breedtesport impuls binnen de gemeente Brummen. Onder leiding van Joke Roeterdink is er ingegaan op trends en ontwikkelingen, de thema’s brede school, eet en beweeg gezond en jonge senior. Hierbij zijn de behoeften en knelpunten van de sportverenigingen besproken.
Hieruit is onder andere gebleken dat sportverenigingen en scholen nog meer met elkaar kunnen samenwerken, waarbij een gezamenlijk sportproject georganiseerd kan worden en er kansen liggen op het gebied van naschoolse activiteiten. Ook zijn er veel sportoverstijgende zaken zoals duurzaamheid die door middel van onderlinge samenwerking door de sportverenigingen opgepakt kunnen worden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.