Ontwerp rondweg om Hummelo is gereed

De Gemeente Bronckhorst en de provincie Gelderland hebben enige tijd geleden gekozen voor een westelijke rondweg om Hummelo. Het voorontwerp bestemmingsplan is bijna klaar en wordt naar verwachting in april ter inzage gelegd. Het ontwerp is ook klaar en kan op de website worden bekeken.

De planning is verder dat het bestemmingsplan eind van dit jaar vastgesteld kan worden door de gemeenteraad.
Voor de landschappelijke inpassing van de rondweg zijn verschillende maatregelen verwerkt ter versterking van het gebied. Hiervoor is een basisvariant en een plusvariant ontwikkeld. Bij de basisvariant gaat het om werkzaamheden op grond van de provincie, gemeente en/of waterschap. Bij de plusvariant gaat het om het uitvoeren van werk op percelen van particulieren. Deze plusvariant wordt in ieder geval meegenomen in een gebiedsproces voor Hummelo.

In het voorontwerp bestemmingsplan wordt daarnaast rekening gehouden met compensatie van verlies aan natuur. De varianten voor de landschappelijke inpassing van de rondweg zijn op 10 februari besproken in de klankbordgroep. Daarin zijn diverse groeperingen uit Hummelo en omgeving vertegenwoordigd.

De provincie Gelderland heeft het definitief ontwerp voor de N314 Hummelo afgerond. Een driedimensionele visualisatie van het wegontwerp is vanaf 23 februari door iedereen te bekijken via de website www.gelderland.nl/n314.

Het wegontwerp is onder andere gebaseerd op de streekplanherziening die vorig jaar door Provinciale Staten is vastgesteld. Tegen deze herziening loopt nog een beroepsprocedure bij de Raad van State. De behandeling van dit beroep wordt omstreeks juni 2010 verwacht. Het ontwerpbestemmingsplan wordt ter inzage gelegd na een positieve uitspraak van de Raad van State.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.