De Rhederhof nog in de race voor Het Mooiste Pand van Nederland

RHEDEN – Nog vier vervallen panden, verspreid over heel Nederland, maken in het SBS 6-programma Het Mooiste Pand van Nederland kans op een opknapbeurt ter waarde van maar liefst een miljoen euro. De Rhederhof in Rheden is één daarvan.

Presentatoren Nance en Henkjan Smits begeleiden de mensen die een zeer hechte band hebben met hun geliefde gebouw. Dag en nacht zetten zij alles op alles om hun pand naar de overwinning te helpen. Mochten ze het miljoen winnen, dan kan het gebouw waarvoor zij strijden in oude glorie worden hersteld. Een vakkundige jury bepaalt welke twee panden uiteindelijk tegen elkaar strijden in de finale. Het Mooiste Pand van Nederland is elke woensdag om 20.30 uur te zien bij SBS 6.
Vertegenwoordigers van die panden proberen de jury en het Nederlandse publiek ervan te overtuigen dat hun pand niet verloren mag gaan. Onder begeleiding van professionals moeten de overgebleven koppels een gedeelte van hun pand zelf restaureren, waarop ze worden beoordeeld door de vakkundige jury.

Carsten hertz vertegenwoordigt Landgoed Rhederhof in Rheden. Jonkvrouw Amalia Jacqueline Julie Brandsen woonde tot haar overlijden in 1951 op Landgoed Rhederhof. Zij schonk het landgoed aan de hervormde kerk in Rheden met als wens dat het landgoed een zorgfunctie kreeg. Helaas staat door achterstallig onderhoud er nu ernstig vervallen bij. Carsten: “Ik heb het landgoed in 2008 gekocht om het mooie landgoed en pand te redden van verval. Waarbij een stuk natuur en cultuur in Rheden wordt beschermd en toegankelijk is voor publiek. We hopen natuurlijk op veel steun uit de omgeving tijdens deze wedstrijd. En mochten we in de finale komen, hoop ik dat iedereen stemt op Landgoed Rhederhof”.
Op de website www.landgoed-rhederhof.nl kan men zich inschrijven als vriend voor de nieuwsbrief. Ook kan men vrienden worden van de hyves van Rhederhof via www.landgoed-rhederhof.hyves.nl of alles volgen via twitter, @ rhederhof.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.