Home / Hummelo / Scouting Sweder van Voorst

Scouting Sweder van Voorst

Baden Powelldag, op 22 februari, is wereldwijd een feestdag voor alle scoutingleden. Vroeger waren meisjes op deze dag getooid met een corsage van het altijd groene klaverblad, met daarop enkele sneeuwklokjes. De explorerafdeling van Scouting Sweder van Voorst benutte de dag dit jaar om erachter te komen hoe de Hummelose bevolking over de scouting denkt. Honderd inwoners zijn gevraagd naar hun gedachten bij het woord ‘scouting’. Veel oud-scouts wonen op nog geen kilometer afstand van het clubgebouw aan de Torenallee. De antwoorden van de ondervraagden varieerden enorm. Ze worden gebruikt voor de Keurmerk 100-actie die Scouting Nederland organiseert ter ere van haar honderdjarig bestaan. De explorers gaan laten zien dat men in Hummelo 100% Scout mag heten, door komend voorjaar alle antwoorden te verwerken in een bijzonder scoutingobject, dat 100 uur duidelijk zichtbaar is.
 

Lees ook

Hummelo brengt ode aan Van Gorkum

HUMMELO – De eerste zondag van juni vond Hummelo Open plaats; een fietscrosswedstrijd gehouden door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.