Dialect leeft in Loenen

LOENEN – De vijftiende uitvoering van de Loenense Dialectclub kreeg van het publiek een lovende beoordeling. Menigeen was van mening dat dit een van de beste uitvoeringen is geweest van de Vrienden van de Streektaal Loenen en Umstreken.

De sketches en voordrachten waren een schot in de roos, met leuke improvisaties. Ook de zang en muziek. Driemaal was er een volle zaal van De Brink. Ook zondagmiddag was het dit keer geheel bezet. Voorzitter Betsie Tabor verwelkomde de gasten. Het programma werd verder gepresenteerd door Martien Kobussen, die zaterdag ook zijn boek Foi Foi… ut is mien wat’ presenteerde.
Begonnen werd met Winkelen, een sketch geschreven door Peter Muller. In een fraai decor werd uitgebeeld hoe het vaak gaat wanneer de man met de vrouw moet gaan winkelen. In de sketch Met de vut, bedacht en uitgewerkt door Leida Berends, Berend Reuvekamp en Bertha Muller (foto) kwamen diverse komische situaties voor. Peter Muller en Louis Kruk kwamen ook nog even langs met een klus. In Goeie margen van John Holland was Louis Kruk goed op dreef als de slaperige, duffe man. Betsie Tabor was zijn echtgenote. Een leuke uitsmijter was de sketch Ut steed in de sterren van John Holland – foto Han Uenk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.