Indoor Marathon om de Voskamp Bokaal

LAAG SOEREN – Manege De Spreng in Laag-Soeren is zaterdag het decor voor de eerste Indoor Marathon voor aanspanningen met als inzet de Voskamp Bokaal. Deelname is voor alle klasse mogelijk voor enkel-, twee en langspannen paarden en pony’s. Tijdens het dagprogramma, vanaf 09.00 uur, worden de deelnemers in twee groepen ingedeeld in hobby en klasse 1 en de klassen 2, 3 en 4.

Vanaf 18.00 uur wordt de grote finale gereden van de wedstrijd die aanvankelijk op 9 januari gehouden zoud worden, maar vanwege het weer werd uitgesteld. Hiervoor komt één op de drie aanspanningen in aanmerking. Het parcours wordt ontworpen door internationaal parcoursbouwer Joop Brink, geassisteerd door zijn zoon Jan.

In de grote binnenbak van 25 bij 65 meter in Laag-Soeren vindt de wedstrijd plaats en in een naastgelegen bak van 20 bij 40 meter kan worden los gereden. De wedstrijd wordt overdag gereden over twee dezelfde parkoersen. Voor een afgereden balletje of element worden drie strafseconden in rekening gebracht.
De rubriek langspan paarden wordt verreden tijdens de finale en ook zij rijden twee parkoersen en aansluitend hun finale. In de finale strijden alle klassen tegen elkaar. De prijzen voor de finalekandidaten bestaan uit geldprijzen en er wordt deze dag ook gereden om de Voskamp Bokaal. De tijden van de overdag gereden parkoersen worden bij elkaar opgeteld en wie in de finale zijn of haar tijd het meest verbeterd, wordt de winnaar van de bokaal.
Om deel te mogen nemen moet het rijtuig voorzien zijn van een rem, de minimale spoorbreedte van het rijtuig moet 115 centimeter zijn, het dragen van een veiligheidshelm is verplicht, het groom moet minimaal veertien jaar oud zijn en er mag niet gestart worden voor er gebeld is door de jury. Het hele parcours moet worden afgelegd met de zweep in de hand.
Er zijn nog enkele startplaatsen beschikbaar en voor het publiek wordt het een gratis toegankelijk en spectaculair hippisch evenement.

www.hoefnet.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.