Doesburg informeert over bestemmingsplan

DOESBURG – De ingediende zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan voor de Binnenstad zijn voor het college aanleiding een brief met aanvullende informatie te sturen. In de brief wordt een eerste reactie op de zienswijzen gegeven bedoeld ter verduidelijking van het plan. De brief is deze week aan alle indieners van een zienswijze gestuurd.

Het valt het college allereerst op, dat de toon van de zienswijzen positief is. Er spreekt de zorg uit dat onze Binnenstad voor iedereen een goede plek moet zijn. Een zorg die door het college wordt gedeeld. Bij de voorbereiding op dit ontwerpbestemmingsplan is daarom met veel mensen en organisaties samengewerkt aan een Startnotitie. De Startnotitie is op 26 februari 2009 vastgesteld door de raad en vormt de basis voor het huidige ontwerpbestemmingsplan.

Ondanks de zorgvuldige voorbereiding met verschillende mensen en organisaties ziet het college, dat het ontwerpbestemmingsplan voor de Binnenstad nog tot discussie leidt. Ook wordt de visie uit het ontwerpbestemmingsplan niet door iedereen gedeeld. Deels wordt dit veroorzaakt doordat enkele aspecten uit de Startnotitie geen goede vertaling in het ontwerpbestemmingsplan hebben gekregen. Om te proberen enkele onduidelijkheden op voorhand weg te nemen, worden in de brief een aantal onderwerpen toegelicht en wordt er in mei een speciale informatieavond gehouden.

www.doesburg.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.