Home / Regio / Spooractie SP groot succes

Spooractie SP groot succes

REGIO – De spooractie van de SP verloopt succesvol. De afgelopen weken hebben de SP’ers alle woningen langs het spoor tussen Spankeren en Velp bezocht met een enquête en een actieposter.

Ook Tweede Kamerlid Emile Roemer heeft deelgenomen aan de actie. In de enquête werd bewoners gevraagd naar overlast en naar hun mening over de plannen voor de toename van het aantal goederentreinen. Meer dan 200 mensen hebben de enquête inmiddels ingevuld. De grote meerderheid maakt zich grote zorgen en is fel tegenstander van de plannen. Veel mensen ondervinden nu al geluids- en trillingsoverlast van de goederentreinen, terwijl er nu twee tot vier per dag rijden. In de toekomst gaan er mogelijk meer dan 72 treinen per etmaal over het spoor. Door de val van het kabinet zal mogelijk pas na juni 2010 een besluit worden genomen over de toename van het goederenvervoer. De SP hoopt dat een nieuw kabinet de huidige plannen van tafel veegt. De enquête invullen en de poster aanvragen kan nog tot 26 februari via www.rheden.sp.nl of 06-46712613. Daarna gaat de SP de enquête uitwerken in een rapport.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.