Fusie Woningstichtingen Eerbeek en Loenen aanstaande

LOENEN / EERBEEK – Woningstichting Eerbeek en Beter Wonen Loenen willen samen verder. De gesprekken tussen beide corporaties zijn vergevorderd en men verwacht binnen enkele maanden als één organisatie verder te kunnen.

De wens om samen te gaan werken bestond al langer. Anneke van Stokrom, directeur van de Woningstichting Eerbeek, legt uit waarom een grotere organisatie beter zal werken: “We zijn twee kleine corporaties, waar we veel werk moeten verzetten met weinig mensen. Aan een kleine organisatie worden dezelfde eisen gesteld als een grote, op gebied van wijkontwikkeling, service en aanvullende diensten onder andere. Als we samengaan, kunnen we efficiënter werken en daarmee onze dienstverlening verbeteren. We zitten met twee organisatie op zo’n 5 kilometer afstand van elkaar hetzelfde werk te doen. We maken dezelfde overhead kosten. Dat kan anders en beter.”
De Woningstichting heeft de ambitie geformuleerd meer in gesprek te willen met hun klanten. “Als we onze krachten bundelen, hebben we meer tijd en ruimte voor om nieuwe activiteiten te ontplooien. We willen onder andere meer mensen in de wijk”, zegt Van Stokrom.
De woningcorporaties hebben inmiddels een akkoord bereikt op hoofdlijnen en niets lijkt een fusie nog in de weg te staan. Wel moet nog een heel aantal inhoudelijke zaken worden ingevuld. “Denk bijvoorbeeld aan de invulling van de organisatie. Daarbij hebben de gemeenten Apeldoorn en Brummen andere systemen voor de verdeling van woningen en moeten we daar een middenweg voor zien te vinden. Maar daar zullen onze klanten niet veel van merken”, aldus Van Stokrom.
Overigens zijn Woningstichting Eerbeek en Beter Wonen Loenen ook nog in gesprek geweest met de Woningstichting Brummen, maar deze had nog geen oren naar een fusie. Dit was voor Loenen en Eerbeek echter geen belemmering, een fusie van twee in plaats van drie kantoren kan net zo goed. Wel geeft van Stokrom aan dat de deur blijft openstaan, dus in de toekomst kan hier altijd nog op worden teruggekomen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.