Sint-Maartensmaaltijd in voorbereiding

DOESBURG – De voorbereidingen van de negenentwintigste Sint-Maartensmaaltijd in Doesburg zijn al gestart. Op zaterdag 12 juni zal dit Middeleeuws getinte feest worden gehouden.

De Martinkerk in het centrum van Doesburg is het middelpunt op deze feestelijke dag. De kerk wordt omgetoverd tot feestzaal. Lange tafels worden opgesteld, gedekt en versierd met kleurige veldboeketten. Iedereen wordt uitgenodigd om aan te zitten voor een gratis maaltijd, bestaande uit een kom geurige veldsoep, brood en meloen. Op het Marktplein zal een Verzamel- & Curiosamarkt worden gehouden met ruim veertig kramen. In de kerk en buiten op het plein zullen de dans- en muziekgroepen de hele dag een afwisselend programma verzorgen.
Als de bezoeker aan het Middeleeuwse stadje na een bezoek aan de Verzamelmarkt en de Sint-Maartensmaaltijd in de kerk nog tijd en zin heeft, loont het zich om de stad in te lopen want de Hanzefeesten zullen gelijktijdig worden georganiseerd.

Om de Sint-Maartensmaaltijd goed te laten verlopen, zijn veel helpende handen nodig. Daarom worden er nog vrijwilligers gezocht die in groepjes van vijf of zes personen werken. De verschillende werkzaamheden worden afgewisseld zodat niemand lang achter elkaar op één plek staat. Voorkomende werkzaamheden zijn soep uitscheppen aan het buffet, afruimen en afwassen en het bevoorraden uitgifte buffet. Belangstellenden kunnen bellen met Jacqueline Veldhuis via tel. 0313 -–472119 of mailen naar smmd.doesburg@gmail.com.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.