Doesburg heeft volgens FNV slecht sociaal beleid

DOESBURG – De gemeente Doesburg scoort slecht op sociaal beleid in een onderzoek van FNV. Onbegrijpelijk maar waar. Doesburg blijkt in deze meting geen sociale gemeente. In het landelijk FNV onderzoek scoort Doesburg als hekkensluiter in vergelijking met de Achterhoekse gemeenten, de Liemerse gemeenten en is de op een na slechtste in Gelderland!

In combinatie met de hoge werkeloosheid in Doesburg is dit een zeer ernstige constatering, zo laat de PvdA-afdeling weten. ‘De Socialistisch Partij heeft acht jaar de tijd gehad het sociale beleid van Doesburg vorm te geven en dit is het resultaat’, voegen ze er vol verkiezingsretoriek aan toe.
Doesburg scoort slechts 10 van de 100 punten in de ‘Lokale Monitor Werk, Inkomen en Zorg 2009’ van de FNV. Een landelijk onderzoek dat de FNV speciaal voor de verkiezingen van 3 maart heeft uitgevoerd om een oordeel te vormen over de kwaliteit van het gevoerde sociale beleid in de gemeenten. Ze hebben in 196 gemeenten gekeken naar punten als: zijn mensen wel echt uitgestroomd naar een baan , de re-integratie, thuiszorg en het minimabeleid. Op de 10 beoordelingsthema’s van de FNV wist Doesburg slechts 2 maal 5 punten te pakken. Dus 8 maal een score van 0.
In het onderzoek wat dinsdag 16 februari landelijk werd gepresenteerd, geeft de FNV inzicht in de rol van de politieke partijen op het sociale beleid. De PvdA en GroenLinks komen gezamenlijk als beste uit de bus en het CDA als slechtste.
Gelukkig is Doetinchem de best scorende gemeente in de Achterhoek, met 70 punten. Doesburg gaat steeds meer samenwerken met Doetinchem op het gebied van sociaal beleid. Dat is waarschijnlijk de beste keuze die dit college heeft gemaakt. Zelf zijn ze volgens het commentaar van de PvdA niet in staat orde op zake te stellen. In een onderzoek door adviesbureau Radar, enige maanden geleden, bleek al dat het niet goed gaat met de sociale dienst in Doesburg. De ambtenaren doen hun best maar zijn stuurloos door gebrek aan visie. Die visie moet van het College van B&W komen en met name van de verantwoordelijke (SP) wethouder.
De onmacht van dit college op het sociale beleid is volgens de PvdA duidelijk aangetoond. Als er na acht jaar nog geen visie is, er slecht gescoord wordt in de ogen van de FNV, dan is het tijd voor een ander beleid. De samenwerking met Doetinchem is een goede zaak, maar moet met voldoende visie en daadkracht worden aangestuurd.
De onderzoeksgegevens van de ‘Lokale Monitor Werk, Inkomen en Zorg 2009‘ van de FNV, zijn na te lezen op de site www.doesburg.pvda.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.