Veel belangstelling voor Rheden Bestrating

DE STEEG / RHEDEN – Als alles meezit, kan nog deze zomer worden gestart met de bouw van de wijk Rheden Bestrating. Tot nu toe toonden 150 mensen belangstelling voor een woning in de nieuwe wijk.

In het plangebied ten oosten van het dorpshart van Rheden moeten 200 woningen komen, waaronder 92 huurwoningen in de sociale sector. ¨Er zijn vergaande gesprekken met Vivare over de huurwoningen¨, zegt wethouder Luuk Kuiper. De andere helft van het plan bestaat uit koopwoningen via vastgoedontwikkelaar MVO Projecten. De prijzen van deze woningen variëren van 172.000 tot 350.000 euro. Er komen zowel vrijstaande huizen als geschakelde en twee-onder-één-kap woningen. Siza Dorp Groep heeft belangstelling getoond voor een rij van vijftien woningen. ¨Dit worden 28 kleine wooneenheden voor mensen met een lichte verstandelijke beperking¨, legt Edwin ten Brinke van MVO Projecten uit.

Ruim 90 procent van de 150 belangstellenden voor Rheden Bestrating komt uit Rheden zelf. ¨Rheden is in de jaren tachtig met een wijk rondom het zwembad voor het laatst uitgebreid. Het is goed dat het dorp weer een impuls krijgt¨, geeft wethouder Kuiper aan. Het wachten is nu nog op een uitspraak van de Raad van State naar aanleiding van een ingediend bezwaar tegen de bouwplannen. Kuiper: ¨Een naastgelegen bedrijf voelt zich beperkt in zijn mogelijkheden.¨ Ten Brinke verwacht dat de uitspraak over drie maanden bekend zal zijn. ¨We hopen nog voor de zomer met de bouw van de woningen te kunnen beginnen.¨ In het meest gunstige geval zal de wijk in 2012 klaar zijn. Rheden Bestrating krijgt eerst nog een naamsverandering. De gemeente heeft onlangs een prijsvraag uitgeschreven voor een geschikte naam van de wijk. Uit de inzendingen nomineerde Rheden drie namen: Grinthuizen, Het Kareel en Steenweert. Alle drie de inzendingen verwijzen naar de steenfabriek die vroeger op het terrein stond. Tot 18 maart kan er op www.rheden.nl een stem worden uitgebracht.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.