Rheden werkt aan betere huisvesting scholen

ELLECOM / DIEREN – De gemeente Rheden gaat het onderkomen van de Anne Frankschool in Ellecom en de Koningin Emmaschool in Dieren verbeteren. De plannen maken deel uit van het Masterplan Onderwijs Plus.

De Anne Frankschool wordt onderdeel van een multifunctionele accommodatie in Ellecom. In een nieuw gebouw op de huidige locatie van de basisschool komen verder de peuterspeelzaal en het dorpshuis. Rheden is nog op zoek naar een tijdelijke huisvesting voor de school. Het is nog niet bekend wanneer wordt gestart met de bouw. De Koningin Emmaschool in Dieren krijgt een grootscheepse renovatie. De operatie start in 2011 en zal ongeveer twee jaar in beslag nemen. ¨We laten alleen de buitenwanden staan¨, zegt wethouder Joop Kock. ¨Het gebouw krijgt onder meer ruimere lokalen.¨ De renovatie kan pas beginnen als het nieuwe gebouw van praktijkschool De Tender op het Bloemershofterrein klaar is. De Koningin Emmaschool wordt tijdelijk ondergebracht in het huidige gebouw van De Tender aan de Molenweg.

In het Masterplan Onderwijs krijgen diverse basisscholen in de gemeente Rheden de komende jaren een opknapbeurt. De meeste bouwactiviteiten vinden in 2011 en 2012 plaats. Eind januari presenteerde de Algemene Onderwijsbond een onderzoek waaruit blijkt dat Rheden de afgelopen jaren te weinig geld aan onderwijshuisvesting heeft uitgegeven. Gemeenten krijgen een budget van het Rijk voor schoolgebouwen en volgens de Onderwijsbond gaf Rheden in 2009 hiervan slechts 52 procent aan onderwijshuisvesting uit. Volgens Kock is het onderzoek van de Onderwijsbond echter niet nauwkeurig. ¨De berekening is niet volledig, want de uitgaven voor gymnastiek zijn niet meegerekend. Bovendien hebben we investeringen via een andere post gedaan. Het Ministerie van Onderwijs heeft in 2004 nog berekend dat we negentig procent van het budget uitgeven.¨ Kock geeft aan dat de gemeente Rheden door het Masterplan de komende jaren méér geld zal uitgeven aan onderwijshuisvesting dan het Rijk hiervoor beschikbaar stelt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.